Tips om duurzamer te printen

Tips om duurzamer te printen

printer

Er is geen dag dat je niet de krant open kan slaan of op een nieuwssite kunt kijken zonder dat er een artikel over het milieu in of op staat, het is al jaren een hot item. Steeds meer bedrijven, instanties en overheden zullen de komende jaren steeds meer zaken veranderen om duurzamer te kunnen functioneren, we moeten immers aan de toekomst denken. In het bedrijfsleven zijn er veel dingen waarop te besparen valt, zo ook printen. In dit artikel kan je een aantal tips vinden om duurzamer te gaan printen.

Koop een goede printer

Dit is misschien wel een redelijke investering maar op den duur zal je dit ook terugwinnen. Oudere printers hebben vaak een slechter energielabel wat betekent dat ze veel meer energie verbruiken dan nieuwere printers, vaak verliezen deze printers ook nog veel energie door sluipstroom. Een andere negatief punt voor oude printers is dat ze veel meer inkt verbruiken tijdens het printen dan nieuwe printers. Wil je een zakelijke printer kopen? Let hier dan goed op.

Print dubbelzijdig en met dunner papier

Dit is geen moeilijke rekensom, als je alles dubbelzijdig print heb je natuurlijk maar de helft van het papier nodig. Ook hier kun je echter te maken krijgen met printers waar dit niet nodig is. Tenzij je alles handmatig om wilt draaien is ook dit een reden om een modernere printer aan te schaffen. Het printen met dunner en duurzaam papier is ook goed voor het milieu.

Gebruik de juiste instellingen

Een printer heeft ontzettend veel instellingen waar je gebruik van kan maken, afhankelijk van waarvoor je iets uitprint kan je gebruik maken van deze instellingen. Als je iets intern uitprint hoeft de kwaliteit helemaal niet hoog te zijn, ook hoeft het meestal niet in kleur te zijn. Het kan natuurlijk dat je ook iets wilt uitprinten voor een klant, dan kan je de kwaliteit wel hoger zetten, echter is een gemiddelde stand hierbij vaak al voldoende.

Leg het papier er op de juiste manier in

Iedereen die regelmatig print heeft het wel eens meegemaakt dat er papier klem kwam te zitten in een printer, waarna je allemaal moest lopen te wringen in de printer om het papier er uit te halen. Vaak beschadig je hierdoor een aantal elementen van de printer als je dit niet voorzichtig doet, wat weer geld kost om te vervangen. Ook lukt het vaak niet direct om te printen weer juist af te stellen waardoor er nog meer papier verknoeid wordt, ook zonde van je geld.

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.