Geen angst voor succes?

Gelukkig maar. Want als je genoeg tijd doorbrengt op ons ondernemersplatform, dan kan het maar zo ineens gebeuren dat jouw onderneming van de grond komt. Met alle uitdagingen en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Maar ook daar helpen we je bij.

Laatste nieuws

Volg hier ons blog vol met tips en adviezen rondom ondernemen, marketing en duurzaamheid. Mocht je met jouw artikel een bijdrage willen leveren aan ons ondernemersplatform, neem dan contact met ons op. Ook als je een innovatieve onderneming hebt en je jezelf hier wilt uitlichten, dan staan we daarvoor open.

Ontslagprocedure in het onderwijs

ontslagprocedure onderwijs

Het onderwijsrecht is tevens een onderdeel van het arbeidsrecht. Echter is er voor mensen in het onderwijs een andere ontslagprocedure dan normaal. Als het gaat om een ontslag in het onderwijs, dan is alles dus net even wat anders dan normaal het geval is.

Hoe werkt het dienstverband?

Over het algemeen werken mensen in het onderwijs op basis van een vast of tijdelijk dienstverband waarbij alle arbeidsvoorwaarden hoofdzakelijk worden vastgelegd in het CAO. De verschillende onderwijssectoren hebben ook ieder een eigen CAO. Zo werkt een docent in het bijzonder onderwijs op basis van een arbeidsovereenkomst en een docent in het openbaar onderwijs op basis van een aanstellingsbrief. Een docent in het openbaar onderwijs is dan formeel een ambtenaar.

Wat is uw rechtspositie bij ontslag in het onderwijs

Bij ontslag is er tevens onderscheid in de rechtspositie. Op basis daarvan heeft een ontslagen werknemer bepaalde rechtsmiddelen ter beschikking. Zo kan een docent niet zomaar worden ontslagen. Het bestuur van de school moet zich houden aan de formele vereisten en materiële vereisten. Alleen bij het houden aan deze vereisten kan een docent worden ontslagen. Bij het bijzondere onderwijs staan deze regels in het Burgerlijk Wetboek beschreven en in het CAO. Bij het openbaar onderwijs ligt dit weer wat anders. Hierbij staat de procedure vermeld in het bestuursrecht en het CAO.

In beroep gaan tegen het ontslag

Als werknemer is het altijd mogelijk om tegen het besluit in te gaan. Dit moet uiteraard binnen de gestelde termijn. Wanneer dit niet mogelijk is het verstandig om een vertrekregeling met het bestuur van de school te treffen. Dit is vooral verstandig wanneer er sprake is van een vertrouwensbreuk die niet meer te herstellen is. Dit zorgt ervoor dat beide partijen snel van elkaar af zijn, maar er wel een goede regeling getroffen wordt.

Advocaat in onderwijsrecht

SWDV Advocaten biedt de mogelijkheid om te helpen bij ontslag in het onderwijs. Als expert in onderwijsrecht proberen zij u zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden in deze ontslagprocedure. Het kan geen kwaad om uw situatie voor te leggen bij een expert. Op basis daarvan kan een advocaat advies geven over de verder te volgen stappen.

Hoe werkt equipment lease?

equipment lease

In de wereld van nu gaat alles steeds sneller. Moderne apparaten verouderen in de ogen van mensen steeds sneller omdat de nieuwe versies veel beter geoptimaliseerd zijn. Om met alle trends mee te gaan kost dan ook gewoon veel geld. In dat geval is Hiltermann lease equipment lease een oplossing. In dit artikel wordt er meer over de mogelijkheden en voordelen van equipment lease gesproken.

Mogelijkheden van equipment lease

Het is tegenwoordig mogelijk om alles wat een serienummer heeft te leasen. De enige voorwaarde die hieraan gekoppeld is dat het object niet ‘aard- of nagelvast’ bevestigd is. Verder kan vrijwel alles worden geleased. Door te kiezen voor een leasedeal hoeft er slechts per maand een bijdrage te worden overgemaakt. Binnen deze bijdrage vallen alle vaste lasten van het object of apparaat.

Het creëren van investeringsruimte

De voornaamste reden dat bedrijven voor equipment lease kiezen is dat er investeringsruimte kan worden gecreëerd voor andere investeringen. Door voor equipment lease te kiezen kan de liquiditeit op peil worden gehouden en hoeft er niet eerst diep in de buidel getast te worden om vervolgens te kijken of de investering zich gaat uitbetalen. Vooral in een markt waar veel materialen op een snel tempo blijven vernieuwen is dit een prima optie. Zo heb je geen last van oudere materialen, maar blijf je nog steeds investeringsruimte overhouden. Dit biedt dan de mogelijkheid om te investeren in een buitenkansje. Echter zien sommige organisaties equipment lease als de totaaloplossing.

Voordelen van equipment lease

Het kiezen voor equipment lease heeft niet alleen het voordeel dat je voor een bepaalde tijd de nieuwste apparaten kunt gebruiken voor een leasebedrag. Daarnaast komen er ook enkele fiscale voordelen bij kijken. Verder is er ook een duidelijk overzicht van de uitgaven, omdat er met een vaste bijdrage wordt gewerkt voor een bepaalde periode. Hierdoor is men dus niet afhankelijk van andere factoren want deze vallen allemaal binnen de lease. Uiteraard zijn de voordelen ook afhankelijk voor wat voor soort object er een leasedeal wordt gemaakt. Afhankelijk van dit object zijn er altijd nog extra voordelen te benoemen. Bekijk snel wat voor uw bedrijf de beste equipment lease oplossingen zijn.

Congreslocatie: locatie locatie locatie!

Congreslocatie

Congreslocatie: de naam zegt het al. De locatie voor je congres is belangrijk. Alleen met een goede congreslocatie krijg je een goed congres van de grond. En dan heb ik het nog niet eens over het gebouw, nee, de locatie. De plek waar de congreslocatie is gelegen is van wezenlijk belang. Krijg je veel buitenlandse gasten? Regel dan een congreslocatie zo dicht mogelijk bij een internationaal vliegveld of internationaal treinstation. Zorg sowieso dat de locatie van je congres goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Bij voorkeur is er ook nog iets te zien in de omgeving. Veel congresgangers zullen tussen de verschillende lezingen in graag een rondje wandelen. Het is dan niet zo leuk als je alleen maar hypermoderne hoogbouw te zien krijgt.

Welke eisen stel je nog meer aan een congreslocatie?

De eisen die je stelt zullen voor een deel afhankelijk zijn van het soort congres dat je organiseert. Heb je het plan om meerdere sprekers in meerdere zalen te laten “optreden”, dan heb je vanzelfsprekend een congreslocatie met meerdere zalen nodig. Maar over het algemeen is het al van belang dat de stoelen goed zitten. Comfortabel, maar niet té comfortabel. Je wilt dat mensen fijn kunnen zitten, maar niet dat ze in slaap vallen. Ook moet de catering natuurlijk goed geregeld zijn.

Hoe vind je de beste congreslocatie voor jouw congres?

Allereerst moet je in kaart brengen wat voor jou echt belangrijk is. Is het een congres waar veel mensen met een lichamelijke beperking komen? Dan moeten de parkeergelegenheid en alle in- en uitgangen ook door hen zelf te bedienen zijn. Is het een congres van zwangere vrouwen? Zorg dan voor (bijvoorbeeld) extra veel toiletruimtes. Ieder congres vraagt weer om een eigen congreslocatie. OneMeeting kan je helpen om precies die locatie te vinden die voor jouw congres en je gasten geschikt is.

Overnachten bij de congreslocatie?

Als je mensen op je congres verwacht die flink moeten reizen om er te komen, zullen er waarschijnlijk mensen bij zijn die graag een nacht aan het congres plakken. Een congreslocatie die ook dienst doet als hotel is dan wel handig. Gaat er gedineerd en geluncht worden tijdens het congres? Dan is het van belang dat dieetwensen van tevoren kunnen worden doorgegeven. Kleine dingen die in feite niets met het congres an sich te maken hebben, maar die wel worden opgemerkt door de deelnemers. Ze zullen extra tevreden zijn omdat jij ook aan de details hebt gedacht.