Geen angst voor succes?

Gelukkig maar. Want als je genoeg tijd doorbrengt op ons ondernemersplatform, dan kan het maar zo ineens gebeuren dat jouw onderneming van de grond komt. Met alle uitdagingen en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Maar ook daar helpen we je bij.

Laatste nieuws

Volg hier ons blog vol met tips en adviezen rondom ondernemen, marketing en duurzaamheid. Mocht je met jouw artikel een bijdrage willen leveren aan ons ondernemersplatform, neem dan contact met ons op. Ook als je een innovatieve onderneming hebt en je jezelf hier wilt uitlichten, dan staan we daarvoor open.

Hoe kun je als onderneming doorgroeien?

ict bedrijf

Elke ondernemer krijgt er wel mee te maken. De beginfase is in sommige gevallen met pieken en dalen en na een aantal jaar ziet je onderneming er redelijk stabiel uit. Sommige organisaties vinden dat prima en willen dit graag zo houden. Andere organisaties willen vervolgens echt doorpakken! Wil je je verder verdiepen in dit soort dilemma’s? Neem dan een kijkje in een zakelijk blog. Wij geven je in dit artikel in ieder geval een aantal tips hoe je als onderneming kunt gaan doorgroeien.

Strategie voor de lange termijn

Om duidelijkheid te creëren voor jezelf, maar ook voor de rest van de organisatie is het belangrijk dat er duidelijke lange termijn doelstelling en strategie wordt opgesteld. Waar wil je als organisatie komen te staan en  hoe ga je dit doen? Wanneer deze strategie door iedereen binnen de organisatie wordt gevolgd kan een doelstelling daadwerkelijk worden behaald.

Durf in expertise te investeren

Het inschakelen van expertise kan ook bijdragen om als onderneming te gaan doorgroeien. In sommige gevallen kost het gewoon teveel tijd om iets zelf te laren. Denk hierbij aan het verbeteren van je online vindbaarheid of het creëren van een goede ICT infrastructuur. De online vindbaarheid laat je namelijk doen door een online marketing bureau en het opzetten van een goede ICT infrastructuur juist door je ICT bedrijf uit Breda. Het durven investeren in dit soort zaken kan je als organisatie echt verder helpen.

Beloon je huidige medewerkers

Om als organisatie te blijven doorontwikkelen is het belangrijk dat het huidige personeel wordt beloond. Wanneer je personeel ontevreden wordt zullen ze al snel overstappen naar een andere werkgever. Hierdoor moet je telkens nieuwe mensen blijven inwerken en duurt het even voordat ze op het niveau van de oude medewerker zijn. In de tussentijd had diezelfde medewerker al veel meer van waarde kunnen zijn voor de organisatie. Het belonen en waarderen van de medewerkers is daarom dus ook een heel belangrijk onderdeel als eigenaar van een organisatie.

Tips om duurzamer te printen

printer

Er is geen dag dat je niet de krant open kan slaan of op een nieuwssite kunt kijken zonder dat er een artikel over het milieu in of op staat, het is al jaren een hot item. Steeds meer bedrijven, instanties en overheden zullen de komende jaren steeds meer zaken veranderen om duurzamer te kunnen functioneren, we moeten immers aan de toekomst denken. In het bedrijfsleven zijn er veel dingen waarop te besparen valt, zo ook printen. In dit artikel kan je een aantal tips vinden om duurzamer te gaan printen.

Koop een goede printer

Dit is misschien wel een redelijke investering maar op den duur zal je dit ook terugwinnen. Oudere printers hebben vaak een slechter energielabel wat betekent dat ze veel meer energie verbruiken dan nieuwere printers, vaak verliezen deze printers ook nog veel energie door sluipstroom. Een andere negatief punt voor oude printers is dat ze veel meer inkt verbruiken tijdens het printen dan nieuwe printers. Wil je een zakelijke printer kopen? Let hier dan goed op.

Print dubbelzijdig en met dunner papier

Dit is geen moeilijke rekensom, als je alles dubbelzijdig print heb je natuurlijk maar de helft van het papier nodig. Ook hier kun je echter te maken krijgen met printers waar dit niet nodig is. Tenzij je alles handmatig om wilt draaien is ook dit een reden om een modernere printer aan te schaffen. Het printen met dunner en duurzaam papier is ook goed voor het milieu.

Gebruik de juiste instellingen

Een printer heeft ontzettend veel instellingen waar je gebruik van kan maken, afhankelijk van waarvoor je iets uitprint kan je gebruik maken van deze instellingen. Als je iets intern uitprint hoeft de kwaliteit helemaal niet hoog te zijn, ook hoeft het meestal niet in kleur te zijn. Het kan natuurlijk dat je ook iets wilt uitprinten voor een klant, dan kan je de kwaliteit wel hoger zetten, echter is een gemiddelde stand hierbij vaak al voldoende.

Leg het papier er op de juiste manier in

Iedereen die regelmatig print heeft het wel eens meegemaakt dat er papier klem kwam te zitten in een printer, waarna je allemaal moest lopen te wringen in de printer om het papier er uit te halen. Vaak beschadig je hierdoor een aantal elementen van de printer als je dit niet voorzichtig doet, wat weer geld kost om te vervangen. Ook lukt het vaak niet direct om te printen weer juist af te stellen waardoor er nog meer papier verknoeid wordt, ook zonde van je geld.

Starten van je eigen winkel

zakelijk blog

Ben je van plan om op korte termijn een eigen winkel te gaan starten? Dan zijn er een aantal zaken waar je in moet gaan verdiepen. Denk hierbij aan het oprichten van de zaak zelf, de branche waar je op gaat focussen en creëren van de juiste marketingstrategie. We gaan in dit artikel verder in op het bepalen van de juiste marketingstrategie.

Start met uitgebreid marktonderzoek

Wanneer je ergens wilt instappen is het belangrijk dat je altijd eerst een goede voorbereiding hebt. Heb je een idee om een eigen zaak te starten, dan begin je eerst te kijken of deze behoefte aanwezig is en of er nog meer kapers op de kust zijn. Zijn deze kapers overigens heel sterk of kun je op termijn al een behoorlijk marktaandeel veroveren? Wanneer het marktonderzoek uitwijst dat er voldoende kansen zijn, dan moet je deze ook gaan pakken.

Online & offline wereld gebruiken

De afgelopen jaren heeft de online wereld zich sterk ontwikkeld. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hier alleen nog maar op hoeft te focussen. Online zichtbaarheid is overigens wel een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. Daarnaast kun je ook gewoon kiezen om een fysieke winkel te nemen naast je webshop. Waar voor de online zichtbaarheid online marketing een grote rol gaat spelen, zal voor je fysieke winkel instore marketing zeer belangrijk gaan worden. Wanneer de potentiële klanten eenmaal door de straat lopen, moeten ze verleid worden tot een bezoekje en vervolgens ook tot het doen van een aankoop. De presentatie van de winkel speelt daarin een belangrijke rol en instore marketing draagt bij aan een goede presentatie.

Speel in op het onderbewustzijn van de klant

Klanten doen volgens onderzoek ongeveer 95% van hun aankopen onbewust. Men koopt eerst en gaat dit vervolgens rationeel proberen te verklaren. Het is dus belangrijk om jouw producten op een goede manier onder de aandacht te brengen, zodat de klant het echt wil of zelfs denkt nodig te hebben. Wil je weten hoe dit te doen met een etalage? Verdiep je dan een zakelijk blog over instore marketing.