Geen angst voor succes?

Gelukkig maar. Want als je genoeg tijd doorbrengt op ons ondernemersplatform, dan kan het maar zo ineens gebeuren dat jouw onderneming van de grond komt. Met alle uitdagingen en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Maar ook daar helpen we je bij.

Laatste nieuws

Volg hier ons blog vol met tips en adviezen rondom ondernemen, marketing en duurzaamheid. Mocht je met jouw artikel een bijdrage willen leveren aan ons ondernemersplatform, neem dan contact met ons op. Ook als je een innovatieve onderneming hebt en je jezelf hier wilt uitlichten, dan staan we daarvoor open.

Gevelbekleding laten plaatsen? Hier moet je op letten! 

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je hier gevelbekleding laten plaatsen, of is je huidige gevelbekleding aan vervanging toe? Dan is het belangrijk dat het plaatsen van de nieuwe gevelbekleding op de juiste manier gebeurt. Gevelbekleding vervult namelijk een aantal cruciale functies voor je huis, zoals ventilatie, isolatie en het beschermen tegen vocht en schimmel. Ben je benieuwd hoe je optimaal kunt profiteren van de verschillende functies van je gevelbekleding? Lees dan snel verder voor de belangrijkste aandachtspunten bij het (laten) plaatsen van nieuwe houten gevelbekleding.

 

Het juiste materiaal

Een belangrijk aandachtspunt als het gaat om nieuwe gevelbekleding, is het kiezen van juiste materiaal. Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding verkrijgbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder worden de meest gebruikte soorten gevelbekleding toegelicht. Gevelbekleding van hout is een van de meest populaire soorten gevelbekleding. Dit is niet zo gek, want dit materiaal heeft veel voordelen. Zo is gevelbekleding van hout erg duurzaam en geeft het de gevel een warme en natuurlijke uitstraling. Kies voor tropisch hardhout om te profiteren van een zo lang mogelijke levensduur van de gevelbekleding. Gevelbekleding van metaal geeft een woning een moderne en industriële uitstraling. Gevelbekleding van metaal heeft als voordeel dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Gevelbekleding van PVC wordt vaak gebruikt als alternatief voor gevelbekleding van hout. Veel mensen gebruiken PVC gevelbekleding als alternatief voor hout, omdat het dezelfde natuurlijke uitstraling kan hebben maar wat goedkoper is en daardoor beter bij hun budget past. 

 

Ruimte voor ventilatie 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het (laten) plaatsen van gevelbekleding, is dat er voldoende ruimte vrijgelaten wordt om ventilatie te faciliteren. Door minimaal twee centimeter van de dakrand af te blijven bij het plaatsen van de gevelbekleding, krijgt het voldoende de mogelijkheid om te kunnen ventileren. Zo verleng je de levensduur van de gevelbekleding. 

Aandacht voor waterafvoer 

Heb je gevelbekleding van hout? Dan is het erg belangrijk dat je er voor zorgt dat het water in de gevel goed afgevoerd kan worden. Zo voorkom je rot en schimmel. Je kunt dit doen door afdruip profielen in de gevelplanken te maken, of planken aan te schaffen die hier al over beschikken. 

Let op de brandveiligheid 

Ga je zelf gevelbekleding van hout op je woning plaatsen? Ga dan altijd bij de verzekering na aan welke voorschriften op het gebied van brandveiligheid je moet voldoen. Vaak is het een vereiste om je gevelbekleding te laten behandelen met brandvertragende stoffen. 

 

Hoe zorg je voor een gezellige werksfeer?

Iedereen wil natuurlijk het liefst werken in een bedrijf waar je je veilig voelt. Thuis voelt. Helaas is dit nog best vaak niet het geval voor vele werknemers en wij denken dat dit gevoel nogal onderschat wordt. Je hebt zelf natuurlijk een groot aandeel in hoe mensen jou vinden op de werkvloer. Dit gaat om hoe jij je werk uitvoert maar ook hoe jij bent als persoon. Helaas val je altijd wel bij iemand niet in de smaak. Of nou ja, altijd, niet iedereen kan je geweldig vinden. Dit zie je ook in het dagelijkse leven. Toch zijn sommige akkefietjes op de werkvloer iets wat uit de hand kan lopen of wat ervoor kan zorgen dat je werk helemaal zo leuk niet meer is. Wij geven je daarom wat tips hoe je zorgt voor een gezellige werkvloer!

Blijf jezelf

Dit klinkt natuurlijk ontzettend afgezaagd, maar het is goed en belangrijk dat je jezelf blijft. Mensen prikken er op een gegeven moment doorheen als je je anders voordoet dan je bent. Daarbij schiet je daar niets mee op en leef je een soort dubbelleven op je werk. Dit gaat op een gegeven moment tegen je werken. Blijf jezelf en laat zien wie jij bent en wat je kan. Als dat niet gewaardeerd wordt is het soms even slikken, maar niet iedereen hoeft je leuk te vinden. Dit is ontzettend leuk meegenomen als je bevriend wordt met je collega’s en je het buiten werk goed met elkaar kunt vinden. Maar het is en blijft werk. Je kan ook een professionele relatie met iemand hebben en dat kan soms zelfs nog beter werken.

Communicatie

Wat ook ontzettend belangrijk is en zorgt voor een gezellige werksfeer is communicatie. Zorg ervoor als je ergens een irritatie puntje hebt, dat je dit op de goede manier communiceert naar iemand. Maar ook als je iets super goed vindt aan iemand of graag een complimentje wilt geven is het goed om dit te communiceren, Communicatie is the key, zeker binnen een bedrijf.

Letselschade advocaat Uden

Op het moment dat een situatie zo uit de hand is gelopen en jij het slachtoffer hiervan wordt, is het tijd om de volgende stap te nemen. Niemand onderneemt deze stap graag, maar soms is het nou eenmaal nodig. Een letselschade advocaat Uden kan jou hieruit helpen. Dit zijn namelijk vaak situaties die je niet alleen aankunt. Een letselschade advocaat Uden neemt jouw verhaal serieus en zorgt voor de slachtoffers. In het ergste geval ben je zelf niet meer in staat om te werken, laat staan te vechten voor jouw zaak.

Is het inschakelen van een advocaat verplicht?

Dat een advocaat verdachten van een misdrijf bijstaat is ons allen bekend. We zien advocaten op tv, als we naar onze favoriete misdaadserie kijken, we horen over advocaten als we het nieuws volgen en daarom wordt vaak gedacht dat dat het enige is dat advocaten doen. Dat is echter niet zo, sterker nog, dat is slechts een klein deel van de mogelijke werkzaamheden van een advocaat. In de praktijk zijn er verschillende soorten advocaten die u kunnen helpen bij juridische geschillen. Deze advocaten zijn werkzaam voor een advocatenkantoor, waardoor u verzekerd bent van een professionele dienstverlening. Maar wat kan een advocatenkantoor precies voor u betekenen?

 

Uw belangen behartigen bij juridische geschillen

Omdat we advocaten eigenlijk alleen maar kennen van series op tv en het nieuws, hebben we dus een vrij vertekend beeld van wat een advocaat precies inhoudt. Een advocaat is iemand die uw belangen behartigt wanneer u een juridisch geschil heeft met een andere partij. Het kan zijn dat u de andere partij ergens van beschuldigd of dat u door de andere partij ergens van beschuldigd wordt. In veel gevallen kunnen geschillen opgelost worden zonder de tussenkomst van een gerechtelijke procedure. Uw advocaat kan namelijk een schikking treffen namens u, wanneer de zaak niet te gecompliceerd is en de tegenpartij bij een snelle afhandeling gebaat is. Een geschil bespaart beide partijen tijd en kosten en heeft dus een aantal flinke voordelen ten opzichte van een gerechtelijke procedure.

 

Wat doet een advocaat?

Maar een zaak kan niet altijd geschikt worden. Soms heeft de tegenpartij onredelijke eisen, is deze het volledig met uw standpunt oneens of is de zaak te gecompliceerd om tot een schikking te kunnen komen. In dergelijke gevallen is het nemen van gerechtelijke stappen een optie. Uw advocaat adviseert u als belangenbehartiger over de te nemen vervolgstappen. Hij zal aangeven wanneer het beter is om een zaak te schikken of juist naar de rechter te stappen. Uw advocaat verzorgt het contact met de tegenpartij en de rechtbank namens u. Omdat een advocaat bekend is in de juridische wereld, weet deze precies wat er van hem verwacht wordt. Zo kunt u altijd rekenen op de beste bijstand. Wilt u weten wat een advocaat nog meer kan doen? Kijk dan eens op www.advocatenkantoorphea.nl.

 

Mag een advocaat partijdig zijn?

Ja, een advocaat mag partijdig zijn. Sterker nog: een advocaat moet partijdig zijn. Een advocaat is een belangenbehartiger die er dus alles aan doet om het beste resultaat voor zijn cliënt te bereiken. Enkel bij een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek is het mogelijk om een advocaat in te schakelen die beide partijen vertegenwoordigd. Dit kan alleen als beide partijen hier dan bewust voor kiezen.