Geen angst voor succes?

Gelukkig maar. Want als je genoeg tijd doorbrengt op ons ondernemersplatform, dan kan het maar zo ineens gebeuren dat jouw onderneming van de grond komt. Met alle uitdagingen en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Maar ook daar helpen we je bij.

Laatste nieuws

Volg hier ons blog vol met tips en adviezen rondom ondernemen, marketing en duurzaamheid. Mocht je met jouw artikel een bijdrage willen leveren aan ons ondernemersplatform, neem dan contact met ons op. Ook als je een innovatieve onderneming hebt en je jezelf hier wilt uitlichten, dan staan we daarvoor open.

Is het inschakelen van een advocaat verplicht?

Dat een advocaat verdachten van een misdrijf bijstaat is ons allen bekend. We zien advocaten op tv, als we naar onze favoriete misdaadserie kijken, we horen over advocaten als we het nieuws volgen en daarom wordt vaak gedacht dat dat het enige is dat advocaten doen. Dat is echter niet zo, sterker nog, dat is slechts een klein deel van de mogelijke werkzaamheden van een advocaat. In de praktijk zijn er verschillende soorten advocaten die u kunnen helpen bij juridische geschillen. Deze advocaten zijn werkzaam voor een advocatenkantoor, waardoor u verzekerd bent van een professionele dienstverlening. Maar wat kan een advocatenkantoor precies voor u betekenen?

 

Uw belangen behartigen bij juridische geschillen

Omdat we advocaten eigenlijk alleen maar kennen van series op tv en het nieuws, hebben we dus een vrij vertekend beeld van wat een advocaat precies inhoudt. Een advocaat is iemand die uw belangen behartigt wanneer u een juridisch geschil heeft met een andere partij. Het kan zijn dat u de andere partij ergens van beschuldigd of dat u door de andere partij ergens van beschuldigd wordt. In veel gevallen kunnen geschillen opgelost worden zonder de tussenkomst van een gerechtelijke procedure. Uw advocaat kan namelijk een schikking treffen namens u, wanneer de zaak niet te gecompliceerd is en de tegenpartij bij een snelle afhandeling gebaat is. Een geschil bespaart beide partijen tijd en kosten en heeft dus een aantal flinke voordelen ten opzichte van een gerechtelijke procedure.

 

Wat doet een advocaat?

Maar een zaak kan niet altijd geschikt worden. Soms heeft de tegenpartij onredelijke eisen, is deze het volledig met uw standpunt oneens of is de zaak te gecompliceerd om tot een schikking te kunnen komen. In dergelijke gevallen is het nemen van gerechtelijke stappen een optie. Uw advocaat adviseert u als belangenbehartiger over de te nemen vervolgstappen. Hij zal aangeven wanneer het beter is om een zaak te schikken of juist naar de rechter te stappen. Uw advocaat verzorgt het contact met de tegenpartij en de rechtbank namens u. Omdat een advocaat bekend is in de juridische wereld, weet deze precies wat er van hem verwacht wordt. Zo kunt u altijd rekenen op de beste bijstand. Wilt u weten wat een advocaat nog meer kan doen? Kijk dan eens op www.advocatenkantoorphea.nl.

 

Mag een advocaat partijdig zijn?

Ja, een advocaat mag partijdig zijn. Sterker nog: een advocaat moet partijdig zijn. Een advocaat is een belangenbehartiger die er dus alles aan doet om het beste resultaat voor zijn cliƫnt te bereiken. Enkel bij een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek is het mogelijk om een advocaat in te schakelen die beide partijen vertegenwoordigd. Dit kan alleen als beide partijen hier dan bewust voor kiezen.

Ondernemen is leren

Vier en een half jaar geleden zijn een goede vriendin en ik een eigen bedrijf gestart. Erg spannend die stap te maken, maar we waren overtuigd van ons goede idee en onze expertise. We maakten een sterk plan en zijn simpelweg aan de slag gegaan. Uiteraard hadden we ingecalculeerd dat het de eerste jaren vooral erg veel investeren zou zijn en het dus echt wel even zou duren voordat het daadwerkelijk zou gaan lopen. Je moet er wel een type voor zijn om risico te durven nemen, maar als je dan eenmaal die horde neemt, kan het ook enorm lonen. Je leert er zo enorm veel van je eigen bedrijf op te bouwen!

Kunnen anticiperen

Als je toewerkt naar je doel en tegelijkertijd rekening blijft houden met het slechtste scenario, heb je een realistisch uitgangspunt. Je leert anticiperen op tegenvallers en vol te profiteren van successen. Dat vergt wel flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Ik raad dan ook elke ondernemer aan af en toe de tijd te nemen voor momenten van rust en reflectie. Soms is het nodig even gas terug te nemen om goed te analyseren waar je op dat moment staat, wat er eventueel is misgegaan en hoe je dat in het vervolg zou kunnen voorkomen. Dan kan je bewust een nieuwe koers uitzetten en sta je steviger in je schoenen dan als je simpelweg door blijft buffelen. Het kan zijn dat je er dan achter komt dat je je doel moet bijstellen. Dat is soms even slikken, maar het kan veel ruimte geven dat als het nodig is, je eenmaal hiertoe beslist. Hoeveel mensen zijn er wel niet die op hun achttiende een duidelijk plan hadden voor de toekomst, maar wie uiteindelijk een heel andere kant op zijn gegaan? Het kan juist veel meer kwaad doen als je koppig blijft vasthouden aan oude plannen, terwijl het leven je eigenlijk een andere richting op wijst. Maar ik ben de eerste die erkent dat dit erg moeilijk kan zijn. Een droom geef je niet zomaar op.

Een betrouwbare partner

Iets wat mijn goede vriendin annex mede-oprichter en ik hebben geleerd, is bijvoorbeeld dat we investeren in zowel ons contact met onze klanten als onze leveranciers. Bij die laatstgenoemde partij gingen we in eerste instantie namelijk vooral voor wat op dat moment de goedkoopste optie was. Daardoor hadden we veel tijdelijke samenwerkingen. We vonden dat niet prettig. We wilden niet alleen zelf goodwill opbouwen, maar daar zelf ook ons voordeel mee kunnen doen als dat nodig was. Door die beslissing zijn we gaan investeren in het opbouwen van langdurige en stabiele contacten, waardoor je veel meer uit een samenwerking haalt. Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om bij copaco computer groothandel al onze IT-oplossingen en elektronica af te nemen. Door de goede relatie die we hebben opgebouwd, kennen ze ons goed en kunnen ze met ons meedenken. Daarbij leveren ze uitstekende service. Ze zijn op de hoogte van alle mogelijke opties en de laatste ontwikkelingen, waardoor we steeds de beste keuzes kunnen maken in wat we aanschaffen. Ik kan deze elektronica groothandel dan ook bij iedereen aanraden. Ze hebben een enorme expertise te bieden, waar je als bedrijf volop op kan vertrouwen en van kan profiteren. Je kan er terecht voor al je computers, maar bijvoorbeeld ook cloud diensten. Gun jezelf die betrouwbare ICT-kennispartner en maak je bedrijf er sterker mee!

Kunststof pallets kopen, dat is een goed idee!

Wanneer je een bedrijf hebt en veel te maken hebt met transport en logistiek, dan weet je het wel. Pallets zijn hartstikke handig. Je stapelt, op verantwoorde wijze, je goederen op een pallet en met een vorkheftruc kun je in één keer een grote hoeveelheid spullen in een vrachtwagen laden. Pallets zijn meestal gemaakt van hout en daardoor zijn ze niet zo heel stevig. Na een aantal keren sneuvelt er wel eens een plankje of trek je, met de vorkheftruc de complete bovenkant eraf. Dat is natuurlijk niet handig. Laat je eens informeren over kunststof pallets. Deze gaan veel langer mee en zullen zeker niet uit elkaar vallen. Ook niet bij intensief gebruik.

Kunststof pallets zijn duurzaam

Oké, we willen zoveel mogelijk voorkomen dat er nog meer plastic wordt geproduceerd. Vanwege het milieu natuurlijk. Maar doordat kunststof pallets door hun afgeronde vormen veel minder snel zullen beschadigen, gaan ze langer mee dan houten pallets. Kunststof pallets worden gemaakt door middel van gieten. Dit houdt in dat een pallet uit één geheel bestaat. Hierdoor laat er nooit een plankje los en zullen er geen splinters ontstaan. Sneuvelt er toch een keer een kunststof pallet? Dan kan deze volledig gerecycled worden. Hier hoeft dus geen nieuwe kunststof voor gemaakt te worden.

Pallets van kunststof zijn iets duurder

Maar dan krijg je dus wel waar voor je geld. Het is echter ook de reden dat pallets van kunststof vooral gebruikt worden in een gesloten palletsysteem. Dat houdt in dat een pallet weer terugkomt bij de oorspronkelijke eigenaar. Zo weet jij precies waar je pallets zijn en kun je deze keer op keer gebruiken. Houten pallets worden vaak meegeleverd met het product. Als jij als particulier een partij tegels voor in de tuin bestelt, dan zal deze partij altijd geleverd worden op een houten pallet. Het bedrijf hoeft dan niet terug te komen om de pallet weer op te halen.

Pallets van kunststof zijn ook handig voor (langdurige) opslag

Moeten spullen een tijd opgeslagen worden? Dan is het wel zo fijn als dat op pallets kan. Op die manier kun je ze, als het nodig is, tussendoor eens verplaatsen. Door gebruik te maken van kunststof pallets weet je zeker dat de kwaliteit van de pallets niet achteruit gaat tijdens de opslag. Er komt geen houtrot in de pallets, spijkers gaan niet roesten, ook niet als je de vloer van je pakhuis eens in de zoveel tijd helemaal schoon wilt spuiten. Het nadeel van kunststof pallets? Je kunt er niet lekker een vuurkorf mee vullen.

Dus ben jij ook overtuigd van de voordelen van kunststof pallets? Gelijk heb je! Een andere leuke bijkomstigheid: deze pallets kopen kan geheel moeiteloos en snel online. Websites zoals Logistiek Online hebben online hun voorraad en assortiment inzichtelijk. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is aangeven hoeveel je wilt!