Tijd voor een nieuwe baan

Tijd voor een nieuwe baan

solliciteren

Ben je jouw huidige baan zat en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Er zijn genoeg verschillende soorten banen die je zou kunnen vinden. Vooral als je een heel andere kant op wilt gaan met je carrière is het logisch dat je opzoek bent naar een leuke baan die daar goed bij past. Heb je nog geen enkel idee van wat je eigenlijk wilt met je werkleven?  In deze blog nemen wij de tijd om de verschillende mogelijkheden voor een baan bespreekbaar te maken. Wellicht heb je er iets aan en kom hierdoor op een goed idee over het soort werk dat je wilt doen.

Met kinderen werken

Vind je het fijn om met kinderen te communiceren en weet je ze altijd gerust te stellen? Misschien is een baan als onderwijsassistent of  leraar wel iets voor jou. Vind je kinderen wel leuk, maar wil je niet per se op een school werken? Je kunt ook kijken naar de mogelijkheden voor een opleiding richting de maatschappelijke zorg voor kinderen. Je kunt komen te werken bij organisaties die kinderen helpen met gedragsproblemen, thuissituaties en dergelijke zaken. In deze functie ben je eigenlijk een soort steun voor de kinderen in plaats van een leraar die voornamelijk leerstof bijbrengt.

Op de vrachtwagen

Heb jij jezelf altijd al uren zien rondrijden in een vrachtwagen op weg van a naar b enzovoort? Het zou kunnen zijn dat je een geboren vrachtwagenchauffeur bent. Om met deze baan te mogen beginnen moet je in het bezit zijn van een code 95 bij je rijbewijs. Dit is nodig als je een vrachtwagen of een bus wilt besturen. Als vrachtwagenchauffeur maak je een hoop mee en de werktijden zijn lang, maar als we naar de verhalen luisteren is het erg leuk. Lijkt het je wat, haal dan meteen je code 95 door een code 95 cursus te volgen! Ga je voor een bedrijf werken waar risicovolle werkzaamheden bij komen kijken? Doe dan naast je code 95 ook meteen even een vca opleiding.

Begin iets voor jezelf

Wil je stoppen met je baan omdat je aan je eigen ideeën wilt gaan werken? Je kunt altijd beginnen met je eigen onderneming(en). Het is nooit te laat. Denk na over de branche waarin je wilt gaan opereren en kijk naar de mogelijkheden voordat je begint. Het is slim om een specifiek uitgestippelde ondernemingsplan te maken, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen en de onderneming kunt inschrijven bij de KvK. Ben je er al uit of heb je nog even een momentje nodig om na te denken over je plannen voor een nieuwe baan?

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.