Technologische snufjes voor op je werk

Technologische snufjes voor op je werk

Tegenwoordig is er enorm veel mogelijk met technologie. Zo zijn er ook veel technologische snufjes beschikbaar die handig zijn voor op kantoor. Heb jij een drukke kantoorbaan en kun je soms wel wat hulp van de technologie gebruiken? Lees dan snel verder. In deze blog vertel ik jou welke technologische handigheidjes ik gebruik en wat er handig aan is. 

Een smartwatch

Een aantal jaar geleden kwam de eerste smartwatch uit. Een smartwatch is een digitaal horloge. Door de jaren heen zijn deze horloges steeds slimmer en handiger geworden. Tegenwoordig kun je met een smartwatch mailtjes lezen, belletjes beantwoorden en appjes sturen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Wat ik handig vind aan een smartwatch, is dat het heel simpel en snel te besturen is. Onderweg van afspraak naar afspraak kun je bijvoorbeeld even snel de agendapunten doorlezen. En onderweg naar kantoor kun je makkelijk een belletje beantwoorden via je horloge. Als je net zo druk bent als ik, is een smartwatch dus enorm praktisch. Iets dat ik vaak om mij heen hoorden van collega’s als reden om geen smartwatch te nemen, was dat ze niet zo mooi waren als een traditioneel horloge. Tegenwoordig zijn er echter ook smartwatches op de markt die veel meer lijken op een echt horloge. Zo heb ik zelf een smartwatch van Michael Kors die enorm mooi is. Bovendien kun je kiezen uit verschillende stijlvolle cijferplaten, dus hebt eigenlijk meerdere horloges in een!

Handige apps

Hoogstwaarschijnlijk ben je al in het bezit van een smartphone. Dan ben je eigenlijk al in het bezit van honderden handige snufjes. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel appjes die je kunt downloaden die handig zijn voor op je werk. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld apps waarmee je kunt communiceren met je team. Op deze apps kun je vaak verschillende groepschats aanmaken voor verschillende projecten. Hierdoor heb je alle communicatie geordend per project en beschikt iedereen over de benodigde informatie. Bovendien heb je hierdoor niet alle werkgerelateerde communicatie op kanalen als Whatsapp. Dit houdt werk en privé gescheiden, wat ik zelf erg fijn vind. Als je op je werk veel moet communiceren met teamgenoten of andere afdelingen, kan ik dit soort apps zeker aanraden. Andere apps die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld apps met handige planners en agenda’s. Soms bieden deze specifieke apps net wat meer mogelijkheden dan de standaard agenda op je smartphone. Speur voor de grap een keertje rond in de Appstore, en je zult zien hoeveel handige apps er beschikbaar zijn die je leven op kantoor een stuk makkelijker kunnen maken.

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.