Met een business coach kom je verder

Met een business coach kom je verder

Wij Nederlanders zijn vrij nuchter ingesteld. We willen graag alles zelf doen en houden graag de touwtjes in eigen handen. Grenzen worden verschoven en de lat wordt steeds hoger gelegd. Is het nog wel verstandig om alles alleen te doen? Heb je al eens overwogen om te sparren met een business coach? Wij leggen je uit waar een coach je bij kan helpen en wat de voordelen van coaching op jouw zakelijke doelen kan hebben.

Niet voor jou, maar samen met jou werken

Laten we één ding voorop stellen: een coach werkt niet vóór jou, maar werkt met jou om jouw zakelijke doelen te bereiken. Hij gaat geen weg voor je uitstippelen die zou moeten zorgen voor succes. Samen met een business coach bespreek je jouw zakelijke doelen en ga je samen kijken hoe je deze doelen kan bereiken. Zijn de doelen wel realistisch? Heb je de nodige resources in huis?

Een coach heeft vaak al jarenlange ervaring, waardoor hij je de juiste tips kan geven. Een ervaren coach als Eelco Smit heeft al ruim 15 jaar ervaring met zaken als een bedrijf verkopen, aandelen verkopen en een zakelijk conflict met je zakenpartner oplossen. Kom je er zelf niet uit? Een coach kijkt niet alleen naar cijfers, maar ook naar jou als persoon. De belangrijkste taak van een business coach is zorgen dat jij gelukkig bent en achter je gemaakte keuzes staat.

Voordelen van een business coach aannemen

Vaak snappen mensen uit je netwerk niet precies waar jouw business om draait of zijn te druk om écht naar je te kunnen luisteren. Een persoon om mee te sparren is ontzettend belangrijk, omdat je dan ook dingen vanuit een ander perspectief kan zien. Een coach spreekt je tegen als het moet, zoals bij onrealistische doelen, maar kan je ook moed inpraten als je zelf niet meer gelooft in de doelen die jij in januari voor jezelf en voor je team of bedrijf hebt gesteld. Geloof in jezelf, dat is waar het om gaat.

 

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.