Kunststof pallets kopen, dat is een goed idee!

Kunststof pallets kopen, dat is een goed idee!

Wanneer je een bedrijf hebt en veel te maken hebt met transport en logistiek, dan weet je het wel. Pallets zijn hartstikke handig. Je stapelt, op verantwoorde wijze, je goederen op een pallet en met een vorkheftruc kun je in één keer een grote hoeveelheid spullen in een vrachtwagen laden. Pallets zijn meestal gemaakt van hout en daardoor zijn ze niet zo heel stevig. Na een aantal keren sneuvelt er wel eens een plankje of trek je, met de vorkheftruc de complete bovenkant eraf. Dat is natuurlijk niet handig. Laat je eens informeren over kunststof pallets. Deze gaan veel langer mee en zullen zeker niet uit elkaar vallen. Ook niet bij intensief gebruik.

Kunststof pallets zijn duurzaam

Oké, we willen zoveel mogelijk voorkomen dat er nog meer plastic wordt geproduceerd. Vanwege het milieu natuurlijk. Maar doordat kunststof pallets door hun afgeronde vormen veel minder snel zullen beschadigen, gaan ze langer mee dan houten pallets. Kunststof pallets worden gemaakt door middel van gieten. Dit houdt in dat een pallet uit één geheel bestaat. Hierdoor laat er nooit een plankje los en zullen er geen splinters ontstaan. Sneuvelt er toch een keer een kunststof pallet? Dan kan deze volledig gerecycled worden. Hier hoeft dus geen nieuwe kunststof voor gemaakt te worden.

Pallets van kunststof zijn iets duurder

Maar dan krijg je dus wel waar voor je geld. Het is echter ook de reden dat pallets van kunststof vooral gebruikt worden in een gesloten palletsysteem. Dat houdt in dat een pallet weer terugkomt bij de oorspronkelijke eigenaar. Zo weet jij precies waar je pallets zijn en kun je deze keer op keer gebruiken. Houten pallets worden vaak meegeleverd met het product. Als jij als particulier een partij tegels voor in de tuin bestelt, dan zal deze partij altijd geleverd worden op een houten pallet. Het bedrijf hoeft dan niet terug te komen om de pallet weer op te halen.

Pallets van kunststof zijn ook handig voor (langdurige) opslag

Moeten spullen een tijd opgeslagen worden? Dan is het wel zo fijn als dat op pallets kan. Op die manier kun je ze, als het nodig is, tussendoor eens verplaatsen. Door gebruik te maken van kunststof pallets weet je zeker dat de kwaliteit van de pallets niet achteruit gaat tijdens de opslag. Er komt geen houtrot in de pallets, spijkers gaan niet roesten, ook niet als je de vloer van je pakhuis eens in de zoveel tijd helemaal schoon wilt spuiten. Het nadeel van kunststof pallets? Je kunt er niet lekker een vuurkorf mee vullen.

Dus ben jij ook overtuigd van de voordelen van kunststof pallets? Gelijk heb je! Een andere leuke bijkomstigheid: deze pallets kopen kan geheel moeiteloos en snel online. Websites zoals Logistiek Online hebben online hun voorraad en assortiment inzichtelijk. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is aangeven hoeveel je wilt!

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.