Hoe voorkom ik een verstopt doucheputje?

Hoe voorkom ik een verstopt doucheputje?

Rioolprobleem Kwijt

Als je na een lange dag werken thuis komt, je denkt een lekkere douche te nemen en je staat ineens tot boven je enkels in het water, dan wordt je dag nog een stukje langer. Je kunt met behoorlijke zekerheid zeggen dat er sprake is van een verstopping. Met een beetje geluk kun je met de plopper de verstopping verhelpen, maar in de meeste gevallen heb je hulp nodig! Gelukkig kun je hiervoor terecht bij Rioolprobleem Kwijt, jouw lokale ontstopper in Amsterdam.

Oorzaken verstopt doucheputje

Je doucheputje is niet iets wat je dagelijks controleert, toch kan dit wel heel zinvol zijn. Bij regelmatig gebruik is de kans op verstopping altijd aanwezig. De meest voorkomende oorzaken van een verstopt doucheputje zijn haren, zeepresten en vuil. Tijdens het douchen spoel je het vuil van je af, dit zie je niet, maar met wassen spoel je altijd een laagje vuil weg. Daarnaast spoel je zeep door het putje en die combinatie kan zorgen voor een ophoping. Daarnaast belandt er ongemerkt behoorlijk veel haar in je doucheputje, dit kan komen door scheren en haren wassen. Vooral lange haren kunnen makkelijk vast blijven zitten en een verstopping veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je doucheputje regelmatig te controleren en schoon te maken. Doe je dit niet? Dan zul je merken dat het water steeds minder goed weg loopt en er uiteindelijk een verstopping op zal treden. 

Verstopt doucheputje ontstoppen

Het ontstoppen van een doucheputje is soms een kwestie van het vuil uit het putje halen en goed doorspoelen, maar in veel andere gevallen zit de verstopping in de leiding. Als dat zo is zijn er meerdere ontstoppings mogelijkheden. Let wel op, als het water niet wegloopt en je blijft vloeibare middelen in je doucheputje gooien, dan kan het zijn dat je douche overstroomt. De plopper is het meest gebruikte gereedschap bij verstoppingen, het zorgt voor een vacuüm wat de verstopping los kan laten schieten. Daarnaast zijn er ook veel vloeibare ontstoppers op de markt, als je deze gaat gebruiken, lees dan goed de gebruiksaanwijzing om ergere schade te voorkomen. 

Verstopping voorkomen

Het voorkomen van een verstopping is niet altijd haalbaar, maar in veel gevallen kan dit door regelmatig je putje schoon te maken en de leiding goed door te spoelen. Daarnaast indien mogelijk voorkomen dat plukken haar in je doucheputje terecht komen, dit vergroot de kans op een verstopping aanzienlijk. Mocht je het niet vertrouwen of heb je last van een verstopping? Wacht dan niet te lang maar neem contact op met de lokale ontstopper. De vakman heeft de verstopping vaak snel achterhaald en kan dan aan de slag. Een verstopping die je zelf niet verholpen krijgt, heeft de vakman meestal binnen een half uur verholpen, blijf er dus niet mee zitten!

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.