Help! Het water loopt langs mijn keukenkastjes naar beneden

Help! Het water loopt langs mijn keukenkastjes naar beneden

deskundig ontstoppingsbedrijf: Ontstoppingsdienst Soest

Dat een verstopping vervelend is, dat weet iedereen die dit heeft ervaren, maar een lekkage doet hier niet voor onder. Ook kan een verstopping zorgen voor lekkage, hier zit je uiteraard niet op te wachten, maar gelukkig is er een oplossing. Er zijn manieren om zelf aan de slag te gaan maar de meest efficiënte oplossing is het inschakelen van een deskundig ontstoppingsbedrijf: Ontstoppingsdienst Soest.

Overlast in de keuken

Als je je handen wast of de afwas doet in de gootsteen en het water komt daarna via de keukenkastjes naar beneden, dan weet je dat er iets goed mis is. Dit kan eruitzien als een lekkage, maar veroorzaakt worden door een verstopping. Als je gaat zoeken naar de oorzaak, zie je vaak snel waar het water vandaan komt. Als je de oorzaak hebt achterhaald is het goed om een emmer onder de leiding te zetten. Je kunt ervoor kiezen om zelf het verbindingsstuk los te halen en te kijken of hier een verstopping in zit. Als dit het geval is en je kunt het makkelijk weg krijgen, kan dit zeker een oplossing zijn. Maak dan de leiding goed schoon en zet hem daarna heel goed vast. Laat de emmer er nog even onder staan en controleer of het beter wordt. Is dit het niet, dan is het waarschijnlijk lekkage. In dat geval is het tijd om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen en ervoor te zorgen dat je geen water gebruikt bij die leiding. 

Verstopping in de keuken

Een verstopping in de keuken komt vaak door een ophoping van vuil, zeep en etensresten. Dit kan komen door het wegspoelen van etensresten door de gootsteen en vaak belanden er ook vetresten van het koken in de gootsteen. Dit kan snel zorgen voor een verstopping. Vet hard uit en als dit tussen etensresten gaat zitten, heb je binnen de kortste keren een verstopping. Het is dan ook belangrijk dat je oppast met wat je door je leidingen spoelt, om verstoppingen te voorkomen. Etensresten kun je het beste in de prullenbak gooien, dus ook niet door het toilet spoelen, ook daar kan het voor verstopping zorgen. Soms werkt een plopper of vloeibare ontstopper, maar in de meeste gevallen moet de lokale professional eraan te pas komen om de verstopping te verhelpen. Als je een professional inschakelt, zal hij op zoek gaan naar de oorzaak van de verstopping en deze met zijn speciale gereedschap oplossen. Daarnaast zal hij ook tips geven hoe je een verstopping in de toekomst kunt voorkomen.

 

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.