Gevelbekleding laten plaatsen? Hier moet je op letten! 

Gevelbekleding laten plaatsen? Hier moet je op letten! 

Heb je een nieuw huis gekocht en ga je hier gevelbekleding laten plaatsen, of is je huidige gevelbekleding aan vervanging toe? Dan is het belangrijk dat het plaatsen van de nieuwe gevelbekleding op de juiste manier gebeurt. Gevelbekleding vervult namelijk een aantal cruciale functies voor je huis, zoals ventilatie, isolatie en het beschermen tegen vocht en schimmel. Ben je benieuwd hoe je optimaal kunt profiteren van de verschillende functies van je gevelbekleding? Lees dan snel verder voor de belangrijkste aandachtspunten bij het (laten) plaatsen van nieuwe houten gevelbekleding.

 

Het juiste materiaal

Een belangrijk aandachtspunt als het gaat om nieuwe gevelbekleding, is het kiezen van juiste materiaal. Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding verkrijgbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder worden de meest gebruikte soorten gevelbekleding toegelicht. Gevelbekleding van hout is een van de meest populaire soorten gevelbekleding. Dit is niet zo gek, want dit materiaal heeft veel voordelen. Zo is gevelbekleding van hout erg duurzaam en geeft het de gevel een warme en natuurlijke uitstraling. Kies voor tropisch hardhout om te profiteren van een zo lang mogelijke levensduur van de gevelbekleding. Gevelbekleding van metaal geeft een woning een moderne en industriële uitstraling. Gevelbekleding van metaal heeft als voordeel dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Gevelbekleding van PVC wordt vaak gebruikt als alternatief voor gevelbekleding van hout. Veel mensen gebruiken PVC gevelbekleding als alternatief voor hout, omdat het dezelfde natuurlijke uitstraling kan hebben maar wat goedkoper is en daardoor beter bij hun budget past. 

 

Ruimte voor ventilatie 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het (laten) plaatsen van gevelbekleding, is dat er voldoende ruimte vrijgelaten wordt om ventilatie te faciliteren. Door minimaal twee centimeter van de dakrand af te blijven bij het plaatsen van de gevelbekleding, krijgt het voldoende de mogelijkheid om te kunnen ventileren. Zo verleng je de levensduur van de gevelbekleding. 

Aandacht voor waterafvoer 

Heb je gevelbekleding van hout? Dan is het erg belangrijk dat je er voor zorgt dat het water in de gevel goed afgevoerd kan worden. Zo voorkom je rot en schimmel. Je kunt dit doen door afdruip profielen in de gevelplanken te maken, of planken aan te schaffen die hier al over beschikken. 

Let op de brandveiligheid 

Ga je zelf gevelbekleding van hout op je woning plaatsen? Ga dan altijd bij de verzekering na aan welke voorschriften op het gebied van brandveiligheid je moet voldoen. Vaak is het een vereiste om je gevelbekleding te laten behandelen met brandvertragende stoffen. 

 

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.