Exporteren naar Duitsland

Exporteren naar Duitsland

Wanneer je als onderneming wilt groeien is internationale export zeker iets dat je moet overwegen. De internationale markt is veel groter dan enkel de binnenlandse, en dat geeft je veel kansen om te groeien. Natuurlijk mag je niet zomaar met het eerste het beste land handel drijven. Je moet goed onderzoek voeren naar welke landen er betrouwbaar zijn. Duitsland bijvoorbeeld, is een erg betrouwbaar land om naar te exporteren. In dit artikel beschrijven we de voordelen van export naar Duitsland.

Communautaire voordelen

Een van de grootste redenen waarom Duitsland zoveel exportkansen biedt is omdat het ook lid is van de Europese Unie en ook in de Schengenzone ligt. Als gevolg hiervan is er een vrij transport van goederen. Als bedrijf moet je dus geen extra taksen of douanekosten betalen om goederen naar Duitsland te exporteren. Een ander voordeel is dat er geen grenscontroles zijn met Duitsland. Jouw goederen zullen dus niet op de grens worden tegengehouden om gecontroleerd te worden. Dit bespaart je veel tijd.

Transportmogelijkheden

Een andere reden waarom Duitsland zoveel exportkansen biedt is gewoon omdat het een erg modern land is. Het beschikt over een uitgebreid spoorwegnetwerk om je goederen in een mum van tijd naar hun bestemming te vervoeren. Een andere optie is om te kiezen voor een binnenvaartschip. Duitsland heeft namelijk veel rivieren en kanalen. Voor grote hoeveelheden is het misschien interessant om deze optie te overwegen. Ook staat Duitsland bekent om zijn goede autostrades. Zeker omdat er geen douanecontroles zijn aan de grens, is het erg efficiƫnt om goederen per vrachtwagen rechtstreeks naar hun bestemming te vervoeren.

Economische grootmacht

Enkel een goed transport is natuurlijk niet voldoende om handel te drijven met een land. Er moet ook effectief vraag zijn naar jouw product. Alweer een kans die Duitsland je geeft. Het land staat bekend om zijn bloeiende economie en wordt gezien als de economische motor van Europa. Dit betekent dat er in het land dus veel koopkracht is en vraag naar (nieuwe) producten. Hou hierbij in je achterhoofd dat Duitsland 80 miljoen inwoners telt. Het is dus een markt met veel potentieel. Hier kan jij met jouw bedrijf op inspelen door in te zetten op een export naar Duitsland? IBD helpt je hierbij.

Conclusie

Duitsland biedt jou veel kansen als handelspartner. Niet alleen omdat het veel communautaire voordelen biedt, maar ook omdat het een modern land is met veel koopkracht. Exporteren naar Duitsland is relatief gemakkelijk. Omdat het lid is van de Europese Unie valt er een heleboel papierwerk weg en verloopt het transport veel vlotter. Ook is het land uitgerust met goede, moderne infrastructuur waarmee goederen erg gemakkelijk en efficiƫnt getransporteerd kunnen worden. Reken daar nog eens de grote koopkracht en de bloeiende economie bij, en je hebt een ideale markt als bedrijf. Mits de juiste aanpak, kan exporteren naar Duitsland een enorm succes worden voor jouw bedrijf.

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.