Cursus vertrouwenspersoon, onmisbaar voor ieder bedrijf

Cursus vertrouwenspersoon, onmisbaar voor ieder bedrijf

cursus vertrouwenspersoon

Cursus vertrouwenspersoon

Het is niet voor niks dat een  cursus vertrouwenspersoon bestaat. Het doel van deze opleiding is om meer mensen te helpen om een luisterend oor te bieden. Helaas komt het nog vaak voor dat er in hele bedrijven niemand is die een cursus vertrouwenspersoon heeft gevolgd. Veel mensen houden zich niet echt bezig met vertrouwenspersonen. Dat is best logisch als alles vlekkeloos verloopt en er geen bemiddeling nodig is, maar het kan ooit misgaan. Door het zekere voor het onzekere te nemen en dus een vertrouwenspersoon in elk bedrijf te hebben voorkom je grote problemen.

Kost een cursus vertrouwenspersoon veel tijd?

Het is maar net wat je verstaat onder veel tijd en wat je ervoor over hebt.  Het zijn erg korte opleidingen. Je kunt het dan ook zien als een cursus. De cursus vertrouwenspersoon duurt meestal zo een 1 tot 2 dagen. Je bent er dus niet eens een week mee bezig. Een opleiding als deze is echt handig voor mensen met een baan die graag nog wat iets extra willen betekenen voor hun collega’s. De duur van de opleiding is dus vrij kort. Het is dus geen reden om de opleiding niet te volgen.

Cursus vertrouwenspersoon ondergewaardeerd

De  cursus vertrouwenspersoon is een erg belangrijke opleiding. Toch zijn er erg veel mensen die niets van de opleiding af weten. Pas als er goed wordt nagedacht over problemen op de werkvloer en wie hier bij kan helpen komt een vertrouwenspersoon bij mensen op. Helaas is het al te laat als je pas een vertrouwenspersoon zoekt als het al uit de hand is gelopen. Op het moment dat er echt een luisterend oor en bemiddeling nodig is dan wordt een vertrouwenspersoon heel fijn gevonden. Het liefst heb je natuurlijk ook iemand die je kent als vertrouwenspersoon. Juist daarom zou er in elk bedrijf iemand moeten zijn die de cursus vertrouwenspersoon heeft gevolgd.

Waarom een cursus vertrouwenspersoon?

De cursus vertrouwenspersoon is er om mensen te leren hoe je goed kunt bemiddelen als er onrechtvaardig  gedrag wordt vertoond op de werkvloer. Het is de bedoeling dat anderen dan naar de persoon die de cursus vertrouwenspersoon heeft gevolgd gaan om de problemen te bespreken. De vertrouwenspersoon kan dan goede raad geven en eventueel bemiddelen. Het goede van de opleiding is dat het ervoor zorgt dat er steeds meer mensen zijn die weten hoe te handelen in vervelende situatie op de werkvloer of op scholen. Het idee erachter is dan ook dat er altijd iemand is die naar je luistert en je kan helpen waar nodig. Zo hoeven mensen zich zelf in meest vervelende situaties niet alleen te voelen.

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.