5 dingen om over na te denken als je een pakketje opstuurt

5 dingen om over na te denken als je een pakketje opstuurt

pakketten verzenden

Elke dag worden er gigantisch veel pakketjes opgestuurd. Of je dit nu zakelijk of particulier doet, er zijn een paar dingen waar je over na moet denken voordat je je pakket opstuurt.

Wat wil je opsturen?

Bekijk eerst wat er precies moet worden opgestuurd. Mag dit en kan dit worden opgestuurd naar bijvoorbeeld het buitenland? In wat voor soort doos moet dit worden verzonden? Gaat het om één pakket of om meerdere pakketten bij elkaar? Als je dit allemaal in kaart hebt gebracht, kun je na gaan denken over de vervoerder.

Vervoerder

Een andere belangrijke vraag is door wie je je pakket wil laten opsturen. Er zijn meerdere pakketvervoerders die pakketten verzenden. Kijk per vervoerder goed hoelang het duurt om je pakket te verzenden en wat de prijs is. Dit kan nog wel eens verschillen per aanbieder. Als je een pakket naar het buitenland moet verzenden, let er dan goed op of jouw vervoerder dit wel aanbiedt en wat het kost. De kosten hiervan kunnen flink oplopen.

Weet wat je wel en niet mag verzenden

Niet zomaar alles mag worden opgestuurd in een pakket en soms moeten er extra kosten worden betaald. Let hier dus goed op. Je wil geen strafbaar feit plegen. Brandbare vloeistoffen mogen bijvoorbeeld niet worden opgestuurd. Kijk dit ook even goed na als je een pakket naar het buitenland opstuurt. In elk land gelden andere regels en wetten. Als je goederen naar een land buiten de EU verstuurt, moet je vaak invoerrechten of belasting betalen. Tot een bepaalde waarde geldt vaak een vrijstelling.

Afmetingen en gewicht

De kosten van een pakket hangen onder andere af van de afmetingen en van het gewicht van een pakket. Voor pakketten van een bepaald gewicht geldt ook een maximum formaat. Bekijk bij jouw vervoerder wat de kosten zijn van je gewicht en afmetingen en of bepaalde afmetingen bij een gewicht passen.

Verzekeren of aangetekend

Stel je voor dat je pakket een waardevolle inhoud heeft. Dan kun je ervoor kiezen om je pakket te laten verzekeren. Vaak is hier een standaardbedrag voor en dit bedrag kan eventueel worden verhoogd. Ook kun je ervoor kiezen om je pakket aangetekend te verzenden. Dit kost natuurlijk wel geld. Aangetekend verzenden houdt in dat de ontvanger altijd tekent bij ontvangst, zodat je zeker weet dat je pakket goed aankomt. Dit is handig als het gaat om een erg belangrijke inhoud. Ook krijg je bij een aangetekend pakket tot een bepaald bedrag vergoed bij verlies of beschadiging.

zininzaken.nl

Reacties zijn gesloten.